Microsoft’s Win8 pre-event

by

Глобалните спонсори на StartUP Weekend – Microsoft в лицето на локалния си представител Microsoft Bulgaria – направиха интересно и обстойно въведение в Windows8 и разработването на приложения за най-новата ОС на Майкрософт, специално за участниците в StartUP Weekend и гостите на Betahaus.

Въпреки ранния час и съботния ден, eventspace-a на betahaus се изпълни почти до краен предел и всички с интерес слушаха технологичния трейнер на Телерик (щедър спонсор и ценен партньор на StartUP Weekend) – Георги Георгиев, който стегнато преведе аудиторията от основните нови характеристики и елементи на Windows 8 през дизайн концепциите на приложенията, които ще вървят под тази система независимо от устройството – телефон, таблет или компютър та чак до архитектурата, ограниченията и разпространението на тези приложения в екосистемата изградена от Майкрософт.

Георги завърши с конкретни примери и показа семпли примери под  HTML, CSS3 и JavaScript, както и специални WinJS контролери, някои от които разработвани и от Телерик, които да помогнат на разработчиците при включването на общи задачи и елементи като часовник, регистрационни форми, календари и др.

Всички се уверихме колко лесно е разработването на приложения за Windows 8, като в същото време Microsoft упражнява строг контрол върху всичко в магазина им, така че да не се позволи на недоброжелателни програмисти да ви навредят посредствам скрити вратички в разработвания от тях софтуер.

Веднага след презентацията на Майкрософт, Coherent Labs показаха на аудиторията своя Middleware tool – който позволява много бързо разработване на Game UI посредством HTML & Javascript. Coherent Labs ще предоставят достъп до инструмента си на всички желаещи по време на StartUP Weekend, така че ако мислите да правите игри… ето чудесен шанс!  Тъкмо ще сте готови и за официалния release на Microsoft 8 след месец.